Skip to main content

El projecte

BeMother ha utilitzat diversos mètodes per l’estudi. En primer lloc, es prenen mostres de saliva i orina a les participants per a la seva posterior quantificació. L’objectiu és valorar les hormones (oxitocina, progesterona, estrògens i cortisol) i altres mesures metabolòmiques. Durant l’estudi, es pretén caracteritzar com canvia el cervell durant l’embaràs i determinar si hi ha relació amb els canvis hormonals i metabolomics. Per altre banda, es fan avaluacions clíniques i neuropsicològiques per avaluar aspectes diversos del cervell i relacionar-ho amb els trastorns mentals postpart. La darrera tècnica utilitzada és la ressonància magnètica, el projecte BeMother utilitza l’aparell de la Fundació Pasqual Maragall. L’objectiu és aconseguir imatges cerebrals de màxima resolució. L’RMN no produeix dolor ni cap dany conegut als teixits cerebrals.

L’estudi consisteix en diverses sessions: abans, durant i després de l’embaràs en les quals es duen terme les proves comentades. L’objectiu és observar els canvis en el cervell de dones que tinguin plantejat quedar-se embarassades i fer-ne un seguiment.

Les controls també son una part important de l’estudi, es tracta de dones sense intenció de tenir fills en els propers dos anys i que es sotmeten a les mateixes visites i tècniques que la resta de participants.