Skip to main content
Óscar Vilarroya, PhD MD

Óscar Vilarroya, PhD MD

Professor of Neuroscience
Universitat Autònoma de Barcelona

L’Oscar té un MD/PhD i actualment és professor de recerca a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Fa classes de neurociències a la Facultat de Medicina de la UAB, en diferents estudis de postgrau, així com al Conservatori d’Arts Dramàtiques Eolia. També és director del Màster universitari en Neuropsicologia i neurociència conductual de la UAB.

La seva investigació inclou estudis empírics de neuroimatge, però també li interessa explorar com el pensament evolutiu hauria de configurar les teories cognitives-neurociències i, en particular, algunes de les seves nocions bàsiques, com l’experiència i la representació.

Ha escrit sobre els seus interessos neurocientífics als llibres Somos lo que nos contamos (Ariel, 2019) i a La dissolució de la ment (Rodopi, 2002). La seva passió, però, ha estat vincular la meva recerca en neurociències amb les humanitats, cosa que m’ha portat al món de la ficció (Joc net, Pagès Editors 2004), el teatre (De botxins i gots d’aigua, Denes 2003), i òpera (Casparo, Palau de la Música, Barcelona, ​​2011; Fausto, La Monnaie, Brussel·les 2018).

Interessos

  • Neurobiologia teòrica
  • Cognició narrativa